Kedilerde Kulak Akıntısı Nedenleri

Kedilerde kulak akıntısı genelde enfeksiyon nedeniyle ortaya çıkar. Üstelik son derece hassas organlardan biri olan kulaklar, patili dostlarımızın hastalanmasına sebep olabilir. Kulak akıntısı, kedi sahiplenenlerin en çok merak ettiği ve yaşadığı sorunlar arasında ilk sırada yer almaktadır. Bilinmesi gereken şey, sağlıklı bir kedide kulak kokusu ve akıntısı yaşanmaz. Ancak belirli dönemlerde yaşanabilecek kulak akıntıları aslında bir hastalığın habercisi olabilir. Haliyle ciddiye almanızı tavsiye ediyoruz. Her zamanki gibi alacağınız ilk aksiyon, kedinizi veteriner hekime götürmek olacaktır.
Farklı şekillerde görülebilen kulak akıntısı kahverengi, sarımsı veya şeffaf olarak gözlemlenebilir. Kötü kokuyla beraber gelen akıntının ilk belirtileri ise kedinizin sık sık kulağını kaşıması ya da farklı yerlere sürterek bu akıntıyı fark etmenizi sağlamasıdır. Şimdi kulak enfeksiyonu ve kedilerde kulak uyuzu gibi sorunların nedenlerini sıralayalım.
Kedilerde Kulak Uyuzu
Kedi dostlarımızda çokça karşılaşılan problemlerden olan kulak uyuzunun diğer adı akarlardır. Bunlar çok küçük böceklerdir ve sadece mikroskobik ortamda görülebilir. Kedi sahibinin kısa sürede dikkatini çekebilecek olan akarlar, kulak uyuzu sebebiyle ortaya çıkar ve kulak akıntısının koyu rengiyle kendini belli eder. Kedinizin kulağında kötü kokuya eşlik eden bir akıntı yaşanıyorsa o halde kulak uyuzundan şüphe duymak gerekir.
Kulak akıntısı sadece kulak uyuzuyla beraber gerçekleşmez. Farklı hastalıkların da habercisi olabileceği için detaylı muayene konusunda veterinerden destek almanızı şiddetle öneriyoruz.
Kedilerde Kulak Enfeksiyonları
Kulak enfeksiyonları da kulak akıntısının nedenleri arasındadır. Dış kulağa kaçan cisimler, dış kulak yangısı, iç kulak yangısı ve dış kulak tümörleri de kaşıntıya neden olabilir. Bunlara ek olarak kulağın farklı bölümlerinde ortaya çıkabilen enfeksiyonlar şiddetli bir kaşıntıya neden olur. Orta kulak iltihabı sorunu yaşayan kedilerde de ciddi akıntı meydana gelebilir.
Sonuç olarak kedinizde sürekli ya da belirli zamanlarda kulak akıntısı yaşanıyorsa mutlaka veteriner hekime gitmenizde yarar var. Sıraladığımız bu hastalıkların dışında farklı bir durumun varlığı, kedinizin hayatını kaybetmesine neden olabilir. İşte bu yüzden kedilerde kulak akıntısı, geri planda tutulmaması gereken sorunlar arasındadır. Ayrıca kedi sahiplenenler bu konuda detaylı bilgileri almak için veteriner hekime danışabilir.